Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Efes Selçuk Belediyesi arama kurtarma ekibine ilk eğitim

17 Ağustos 1999’da gerçekleşen Marmara Depremi’nin yıl dönümü yaklaşırken Efes Selçuk Belediyesi bünyesinde acil durumlara müdahale için kurulan ve gönüllülerden oluşan ekibine yönelik ilk eğitim Prof.

Efes Selçuk Belediyesi arama kurtarma ekibine ilk eğitim
Yayınlama: 18.08.2024
2
A+
A-

17 Ağustos 1999’da gerçekleşen Marmara Depremi’nin yıl dönümü yaklaşırken Efes Selçuk Belediyesi bünyesinde acil durumlara müdahale için kurulan ve gönüllülerden oluşan ekibine yönelik ilk eğitim Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda düzenlendi.

Efes Selçuk Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Arama Kurtarma Personeli Farkındalık Eğitimi’nde AKUT Selçuk Ekip Lideri Dr. Tunç Tuncer arama kurtarma çalışmalarına katılmak için kurulan arama kurtarma biriminin üyelerine süreç ile temel bilgiler verdi.

AFAD’DAN akreditasyon alacağız

AKUT Selçuk Ekibi ile imzalanan ortak çalışma protokolü kapsamında Efes Selçuk’ta bir arama kurtarma ekibi kurulması amacıyla düzenlenen eğitime belediye emekçilerine arama ve kurtarma çalışmalarının gönüllülük esasına dayandığını belirten Dr. Tunç Tuncer; “Arama kurtarma eğitimleri gönüllülük esasına dayanan, birçok teknik bilgiyi, disiplini içeren ve cihazlarla yürütülen bir süreç. Bu eğitimde bir arama kurtarma ekibinin depremin ilk anından itibaren nasıl hareket edeceğinden, enkazlara nasıl girileceği, dışarda koordinasyonun nasıl sağlanacağı gibi birçok kazanımı elde edeceksiniz. Profesyonel eğitimlerin ardından AFAD’dan akreditasyon alacağız” dedi.

 Efes Selçuk Belediyesi çalışanlarından oluşan gönüllü arama kurtarma ekibine yönelik düzenlenen eğitimde Dr. Tunç Tuncer; AKUT Derneği ve deprem ile ilgili genel bilgiler verdi.

AKUT’UN “Güvendeyim” uygulamasını telefonlarınıza indirin

Türkiye’nin yüzde 96’sının farklı oranlarda deprem bölgesi, yüzde 66’sının aktif fay hattı ile kaplı olduğunu nüfusun yüzde 98’in deprem bölgesinde yaşadığı bilgisini veren Dr. Tunç Tuncer; “Depremin öncesinde, deprem anında ve depremin sonrasında yapılması gereken hazırlıklar var. Kurtarma çalışmalarında ilk 72 saat büyük önem taşıyor. Deprem öncesinde depreme dirençli yapılar yapılması, sigorta, afet ve acil durum planı yapılması, AKUT’un “Güvendeyim” uygulamasının cep telefonlarına indirilmesi, evlerde eşyaların depremde sarsılmayacak şekilde düzenlenmesi, deprem çantası hazırlanması gibi adımlar aslında yaşanabilecek bir afetin etkilerinin azaltılması açısından önem taşıyor” dedi.

Meclis kararıyla Afet İşleri Müdürlüğü kuruldu

İzmir Depremi sonrasında afetlere karşı birçok adım atan Efes Selçuk Belediyesi Afet Deposu kurma, AKUT ile iş birliği protokolü imzalamanın yanı sıra 6 Şubat Depreminin ardından bölgeye giderek depremden etkilenen yurttaşlara destek olmuştu.  İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelerde Afet İşleri Müdürlüğü kurulmasının zorunlu hale getirilmesinin ardından belediye meclis kararıyla 2023 yılının Temmuz ayında belediye bünyesinde Afet İşleri Müdürlüğü kuruldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.