Sanat ve kültür faaliyetleri, geçtiğimiz on yıllara oranla çok daha fazla takip edilir oldu.
Sanat ve kültür faaliyetleri, geçtiğimiz on yıllara oranla çok daha fazla takip edilir oldu. Dolayısıyla sanatsal ve kültürel faaliyetlerin planlanması, organize edilmesi, pazarlanması ve yönetilmesinin önemi de gün geçtikçe arttı. Sanatın işletme yönünü içeren bu faaliyetlerle ilgilenen Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü, mezunlarına sektörde aranan beceriler kazandırarak çeşitli iş imkânları sunuyor.
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Marcus Graf, üniversitede Sanat Ve Kültür Yönetimi Bölümü okumak için 10 nedeni sıraladı:
1. İş Olanakları:
2. Entelektüel Birikim ve Yaratıcı Düşünme Becerileri:
Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü, sanat ve kültür kuramları, estetik ve sanat felsefesi, sanat tarihi gibi kuramsal dersler aracılığıyla entelektüel birikiminizi, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerinizi geliştirir.
3. İletişim ve Sunum Becerileri:
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, açık ve net bir şekilde sözlü ve yazılı iletişim kurma ve sunum becerilerinizi geliştirir.
4. Organizasyon ve Yönetim Becerileri:
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, etkinlikleri planlama, organize etme ve yönetme becerilerinizi geliştirir.
5. Pazarlama ve Tanıtım Becerileri:
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, sanat ve kültürel faaliyetleri pazarlama ve tanıtma, izleyici geliştirme becerilerinizi geliştirir.
6. Proje Yönetimi Becerileri:
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, projeleri planlama, yürütme ve değerlendirme becerilerinizi geliştirir.
7. Kültürel Farkındalık:
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, farklı kültürler ve sanat akımları hakkında bilgi edinmenizi sağlar.
8. Farklı Alanlara Açıklık:
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, sunduğu multidisipliner ve kültürler arası bakış açısıyla, farklı alanlarla ilgili bilgi edinme ve uzmanlaşma fırsatı sunar. Bu eğitim, bütüncül bir perspektif kazandırarak, kariyerlerinizde stratejik ve etkili kararlar almanızı sağlar.
9. Görme Biçimleri ve Estetik Algı:
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, görme biçimlerini ve estetik algılarınızı geliştirir, sanat eserlerini ve kültürel fenomenleri derinlemesine anlama, değerlendirme ve yorumlama becerisi kazandırır.
10. Kültüre Katkı:
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, sanat ve kültürel faaliyetlerin gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmanıza yardımcı olabilir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı