Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Bu proje ile radyoterapi uygulanan yaşlı kanser hastalarında kullanılacak sanal gerçeklik teknolojisi oluşturulacak

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi,  Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.

Bu proje ile radyoterapi uygulanan yaşlı kanser hastalarında kullanılacak sanal gerçeklik teknolojisi oluşturulacak
Yayınlama: 06.09.2024
6
A+
A-

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi,  Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fatma Sert’in yürütücülüğünü yaptığı “Radyoterapi Uygulanan Yaşlı Kanser Hastalarında Kullanılabilecek Sanal Gerçeklik Teknolojisi Oluşturulması” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.  

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, proje yürütücüsü Doç. Dr. Fatma Sert’i makamında ağırlayarak hem hazırlanan yenilikçi proje ile ilgili bilgi aldı hem de çalışmalarında başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Günümüzde sanal gerçeklik ve yapay zekâ teknolojileri her alana olduğu gibi sağlık sektörüne pek çok yenilik sunduğunu bilinmektedir. Yapay zeka teknolojilerinin sunduğu algoritmalar, hastalıkların tanı, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerini olumlu yönde etkilemektedir. Bu teknolojilerin sağlık alanında kullanımı giderek artmaktadır.  Kanser tedavisi gören yaşlı hastaların yaşam kalitelerini artırmaya ve onkolojik rehabilitasyonuna yönelik sanal gerçeklik teknolojisi ile yenilikçi bir proje hazırlayan Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma Sert hocamızı ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.

Araştırmanın içeriği ve amacıyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Fatma Sert, “Radyoterapi uyum sıkıntıları ve kaygıları yaşayan yaşlı kanser hastalarımız için, yerli, anadilimizde düzenlenmiş, maliyeti düşük teknolojik bir yaklaşım geliştirmektir. Bu amaca ulaşmak için sanal gerçeklik teknolojisi kullanmayı ve sanal gerçeklik teknolojisinin klinikte kullanılabilir olup olmadığını, yaşlı bireylerde anlaşılırlığını, radyoterapi sürecini gerçeğe en yakın şekilde videolarla yaşayarak tedavi sırasında olabilecek kaygılara etkisini araştırmayı planlıyoruz. Tüm dünya nüfusunun giderek yaşlandığı ve kanserin de sıklıkla ilerleyen yaşla görüldüğü düşünüldüğünde projemizin tedavi alacak yaşlı kanser hastalarımız için çok değerli olacağını düşünmekteyiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.